Farfars Bullar

Min farfar va en mästare på kanelbullar, han gjorde världens godaste som när man tog ut dem ur pappret lämnade kvar en härligt knäckig fyllning att knapra i sig när man ätit upp bullen…

Efter många års bakande kom jag idag på hur han gjorde, det blev inte 100 perfekt idag men nästa gång blir det det.
Den lilla lilla finessen måste varit att han haft lite ströbröd i fyllningen, ett gammalt husmorsknep helt enkelt.
Så jag tror mig nu ha knäckt koden. Farfar, dina bullar kommer alltid leva vidare ❤

20130103-170145.jpg

Leave a comment »

Fortsättning följer…

20110705-123316.jpg

Comments (2) »

Kladdkaka med jordgubbar

Finns det något härligare än att få äta jordgubbar på sommaren…?
Jag skulle kunna äta det varje dag så vi passade på att köpa med oss lite hem när vi va ”framme” på byn…
Sambons bror tittade förbi på lite kaffe och då fick det bli en kladdkaka till, en sån där perfekt kladdig kaka med jordgubbar och vispad grädde, det va strykande åtgång på den vill jag lova.

20110702-213027.jpg

Receptet på den perfekta kladdkakan lyder enligt följande:
3 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
En nypa halvssalt
1 dl smält smör

Smörj och ströa en form med rörsocker.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop ingredienserna, inte vispa.
Häll i smöret det sista och sen skjuts in i ugnen, längst ner i 25 minuter.

Lovely!

Leave a comment »

Kalas i trädgården

Och så här blev det färdiga resultatet…

Det har varit en underbart solig dag idag så vi kunde sitta ute i trådgården och äta tårta och dricka kaffe, det kunde man inte tro med tanke på att det regnat de senaste dagarna men just idag så var allt perfekt.
Somrigare kan det inte bli…

Tårtan va uppskattad och samtliga åt med god aptit, ett mycket gott betyg anser jag 🙂

Inehållet består av följande
ett lager grädde och jordgubbar
ett lager vit chokladfluff
spritsad med grädde och garnerad med jordgubbar glacerade med gelatin.

Leave a comment »

Jordgubbstårta

Idag fyller min sambo år så här står jag och bakar jordgubbstårtor för fullt inför morgondagens firande för det ska det va, en riktig hederlig jordgubbsgräddtårta.
Men om man frångår traditionerna lite och skippar den obligatoriska marsansåsen och istället gör en fluff på vit choklad så lovar jag att tårtan når nya höjder. Det blir helt enkelt löjligt gott!

Och jordgubbarna som är helt perfekta kommer såklart från Gigeryd!

Det är så man har lust att knycka en bit men den får stå till morgondagen, och så ska den såklart dekoreras i sann gräddtårteanda..!

20110625-164303.jpg

Leave a comment »

Andra projekt på G…

Det har inte varit så mycket bakande det sista, lite bröd i vanlig ordning men den mesta tiden har gått åt till olika syprojekt, bland annat har två små änglar flyttat in här hemma…

Tilda ängeln har fått sällskap av den här lilla busen…

Nu såg jag att morrhåren inte har växt ut än, får ta och fixa till det tror jag 😉

Midsommar närmar sig med stormsteg och då ska det iaf bli lite bakande här på bloggen, bland annat ska det göras en födelsedagstårta till sambon, han har väldigt specifika önskemål så det blir något riktigt klassiskt vill jag lova.
Sen har jag planer på att provbaka den däringa bröllopstårtan, det börjar bli hög tid för det nu 🙂

Hoppas ni har haft en skön helg!
KramTI

Comments (7) »

Modelleringsverktygs fynd!

Man ska ju egentligen gynna de inhemska leverantörerna men när jag hittade dessa på ebay så kunde jag bara inte låta bli!
8 stycken pinnar  med sammanlagt 16 verktyg för ynka 50:- på Ebay, dessutom ROSA.
Det tog väl 2-3 veckor så var de här.
Tyvär hade jag fått betala 60-70:- för att få en av dem här hemma i sverige, nu fick jag alla för samma pris. Dock har jag inte sett några rosa här hemma i sverige.

Sen går säkert inte kvalitén att jämföra (men de är rosa ;)), men de duger gott och väl åt en hemmafixare som mig, hoppas jag kan inviga dem snart, sambon har snart födelsedag så lite tårtbak ska det bli här snart iaf.

Leave a comment »

Vita chokladcakepops

Jag gillar vit choklad, jag tycker det är fantastiskt gott!
Egentligen smakar det väl bara vanilj (!?) men vanilj är ju faktiskt gott i det mesta så varför inte i choklad.
Jag testade att göra vita chokladbollar, för att göra det lite extra gott så skulle de doppas i vit choklad och jag passade på att sticka in en pinne i dem och det uppskattades av både stora och små. För visst blir det lite roligare att äta på pinne !?! 😉

Recept Vita chokladbollar
200 gr mör
3 dl florsocker
5 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl marsanpulver (kallrörd)
2-4 msk kallt vatten

Vit choklad att doppa bollarna i

Vispa ihop smör och florsocker
Kör havregrynen i mixern och blanda i tillsammans med marsanpulvret.
Tillsätt vattnet och smaka eventuellt av med lite extra vaniljsocker.
Rullar bollar och doppa dem i vit choklad.
Garnera med strössel eller cocos.

Förvara svalt!

 

Comments (3) »

Underbar Rabarbersaft

Finns det något godare än rabarbersaft? Möjligen får flädersaften dela förstaplatsen men sen finns det inga konkurrenter.
Och när man ändå är igång och bakar rabarberpaj kan man ju passa på att göra saft också vilket jag ångrade bittert när jag stod i vårat 30 gradiga kök och silade rabarber.
Men gott blev det och så här i efterhand så är det ju inget man ångrar 😉

Recept rabarbersaft
1 kg rabarber
5 dl vatten
5 dl socker
1 krm natriumbensoat
Jag tillsatte även Saften från 1/2-1 citron

Skölj och dela rabarbern, Koka tills den är mjuk och mojsig.
Sila den i en saftsil eller en gammal kökshandduk.
Koka upp igen, tillsätt sedan sockret och rör tills det smält. Smaka av med citronen.
Häll upp på rengjorda glasflaskor.

Ursprungsreceptet är hämtat här

Leave a comment »

Rabarberpajen var god

Det vittnar de tomma tallrikarna om.
I värmen fick det bli en plats på filten i skuggan intill huset, det fläktade gott och det kunde inte bli så mycket bättre än så.
En mysig avslutning på dagen…

Comments (2) »